Спростіть собі життя, внесіть дані до Реєстру Надвірнянської територіальної громади

Одним із основних завдань УНАП Надвірнянської міської ради на сьогодні є наповнення реєстру територіальної громади актуальною інформацією.
 
Реєстр територіальної громади (далі РТГ) — це база даних, призначена для зберігання, обробки та використання інформації відповідно до вимог законодавства України для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Якщо простіше, це інформація про осіб, місце проживання яких зареєстроване на певній території.
 
Основне призначення Реєстру територіальної громади — облік населення, яке проживає на  території Надвірнянської громади. Це надасть можливість перевірити факт реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання особи за адресою в межах обслуговування Реєстру, адже часто для отримання тієї чи іншої послуги потрібно отримати витяг про зареєстрованих осіб (довідка про зареєстрованих осіб у будинку/житловому приміщенні).
 
            Наприклад, для таких послуг:
- видача паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше та в зв'язку з обміном та втратою;
- виплата соціальних допомог, одержання субсидій, голосування на виборах;
- отримання електронних послуг без відвідування державних установ;
- здійснення ряду правочинів з нерухомим майном, тощо.
 
Для оновлення, внесення чи уточнення інформації в Реєстрі територіальної громади мешканцю достатньо звернутись до управління надання адміністративних послуг Надвірнянської міської ради за адресою  м. Надвірна, вул. Визволення, 2 або адміністраторів УНАП, які працюють у старостинських округах з оригіналами таких документів:
 
• паспорт громадянина України (посвідка на тимчасове/постійне проживання в Україні) всіх зареєстрованих осіб в житловому будинку/квартирі;
• документ про присвоєння ідентифікаційного номера;
• свідоцтво про народження (дітям до 16-ти років);
• правовстановлюючі документи на житло;
• будинкова книга (за наявності);
• документ, що посвідчує особу представника;
• документ, що підтверджує повноваження особи діяти як представник.
 
На основі поданих документів, до Реєстру буде внесена наступна інформація:
 
- прізвище, ім’я (усі власні імена), по батькові;
- дата та місце народження;
- відомості про громадянство;
- місце проживання/перебування;
- дата реєстрації місця проживання;
- інформація про попереднє місце проживання;
- дата зняття з реєстрації місця проживання;
- унікальний номер запису в Реєстрі (якщо така інформація внесена до паспорта громадянина України);
- прізвище, ім’я та по батькові представника (якщо він діє від імені особи) та відомості про документ, що посвідчує повноваження представника, тощо.
 
Кожна особа має право на доступ до своїх персональних даних, внесених до РТГ. Інформація надається безоплатно у паперовій формі на підставі особистого запиту заявника.
 
РТГ — це доступність та зручність надання адміністративних послуг, оптимізація та підвищення ефективності роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. За умови ефективного налагодження обміном інформації в РТГ вдасться скоротити час подачі документів, зменшити їх кількість та кількість процедурних дій, підвищити якість надання адміністративних послуг.

Сервіси

Електронні послуги

За допомогою даного переліку послуг Ви зможете обрати та замовити послугу в електронному вигляді без відвідування Центру надання адміністративних послуг

Персональний кабінет

За допомогою Персонального кабінету можна замовляти послуги в електронному вигляді надсилати електронні звернення та ін.

Перевірити стан послуги

За допомогою даного сервісу Ви зможете перевірити стан Вашої послуги ввівши в необхідні поля форми код зворотнього зв'язку

Оцінювання якості обслуговування

За допомогою даного сервісу Ви зможете провести оцінювання якості обслуговування в Центрі надання адміністративних послуг